Olet tässä:

Säkylän sokeritehtaan tuotannon käyntikausi 2016/17 on päättynyt

Menestyksekkään käyntikauden perustana sokerijuurikkaiden erinomainen laatu ja ennätyksellisen korkea sokeripitoisuus
09.12.2016|RSS|

Kauden 2016 viimeiset juurikkaat on juuri jalostettu Nordzuckerin Säkylän sokeritehtaalla. 57 päivää kestäneen kauden aikana tehtaalla on jalostettu juurikkaista sokeria ympäri vuorokauden.

Kasvukauden sääolosuhteet Suomessa olivat erittäin suotuisat, joskin alkusyksystä sää muuttui kuivemmaksi. Sen seurauksena juurikkaiden kasvu hidastui, mutta aurinkoisen sään ansiosta niiden sokeripitoisuus jatkoi nousua ennätykselliselle 18,0 % tasolle (viiden vuoden keskiarvo 16,3 %).

Sucroksen tuotantojohtaja Sune Berghäll:

– Olemme todella tyytyväisiä tuotantokauteen. Juurikkaiden laatu oli erinomainen koko käyntikauden, ja ennätyksellisen korkean sokeripitoisuuden ansiosta teimme myös uusia ennätyksiä sokerin keskimääräisessä päivätuotannossa. Investointi uuteen flat pad -vastaanottoalueeseen vastasi kaikkia odotuksiamme, ja sen toiminta oli sujuvaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen.  Kaiken kaikkiaan meillä on siis ollut erittäin hyvä ja vakaa käyntikausi.

Säkylän tehdas on Nordzuckerin tehtaista ensimmäinen, jossa tuotantokausi 2016/17 on päättynyt. Nordzucker odottaa tämän vuoden tuotantokauden päättyvän kaikissa sen 13 sokeritehtaassa tammikuun 2017 loppupuolella.  

 

Lisätietoja antavat:

Sune Berghäll, Tehtaanjohtaja, Säkylän sokeritehdas, puh. +358 104315411
Tero Tanner, Maatalousjohtaja, puh. +358 405436873

Palaa edelliselle sivulle