Olet tässä:

Säkylän sokeritehtaan käyntikausi 2017/18 on päättynyt

Käyntikausi sujui tehtaan näkökulmasta erinomaisen hyvin, mutta haastavat sääolosuhteet vaikeuttivat ajoittain juurikkaiden nostoa.
05.12.2017|RSS|

Kauden 2017 viimeiset juurikkaat on juuri jalostettu Sucroksen Säkylän sokeritehtaalla. 62 päivää kestäneen käyntikauden aikana tehtaalla on jalostettu juurikkaista sokeria ympäri vuorokauden. Tänä vuonna juurikkaita myös vastaanotettiin ensikertaa ympäri vuorokauden.

Nostokauden sääolosuhteet Suomessa olivat haastavat, sillä vettä satoi paikoitellen hyvinkin runsaasti. Käyntikauden alussa oli hieman haasteita saada juurikasta tehtaalle, mutta tilanne tasaantui muutaman ensimmäisen viikon jälkeen. Sato hehtaarilta oli noin 37 tonnia ja juurikkaiden sokeripitoisuus on keskimäärin 16,5 prosenttia.  Luvut ovat lähellä viiden vuoden keskiarvoja, ja sato on hyvä olosuhteet huomioon ottaen.

Sucroksen tuotantojohtaja Sune Berghäll:
– Käyntikausi sujui teknisesti hyvin, vaikka juurikkaiden korkea multapitoisuus aiheutti jonkin verran hankaluuksia vastaanotossa ja juurikkaiden syötössä. Muuten juurikkaiden laatu pysyi hyvänä loppuun asti. Tämän vuoden investoinnit ovat keskittyneet muun muassa turvallisuuden ja toimintavarmuuden lisäämiseen, ja näillä onkin nyt saatu tehdas myös näiltä osin ajanmukaiselle tasolle.

Säkylän tehdas on Nordzuckerin tehtaista ensimmäinen, jossa tuotantokausi 2017/18 on päättynyt. Nordzucker odottaa tämän vuoden tuotantokauden päättyvän kaikissa sen 13 sokeritehtaassa tammikuun 2018 loppupuolella. 

Lisätietoja antavat:
Sune Berghäll, Tehtaanjohtaja, Säkylän sokeritehdas, puh. +358 104315411
Tero Tanner, Maatalousjohtaja, puh. +358 405436873

Palaa edelliselle sivulle