Olet tässä:

Nordic Sugar Arlöv

Contact ArlövNordic Sugar AB, Arlöv
Sockerbruksgatan 4
PO Box 32
232 21 Arlöv
SwedenPuhelin: +46 4043 8000Sähköposti: arlov.sugar@nordicsugar.comBo-Anders Persson, Head of Sugar Factory

Nordic Sugarin Arlövin tehdas

Arlövissä on toinen Nordic Sugarin sokeripuhdistamoista.

Vuosituotanto:

  • 146 000 tonnia nestesokeria
  • 31 000 tonnia siirappia
  • 7 800 tonnia palasokeria
  • 11 000 tonnia erikoistuotteita
  • 23 000 tonnia kidesokeria
  • 250 tonnia melassia

Tehtaan kapasiteetti on noin 850 tonnia raakasokeria päivässä. Raakasokerin tehtaalle toimittaa Nordic Sugarin Örtoftan juurikassokeritehdas.

Arlövissä valmistetaan monenlaisia erikoistuotteita varsinkin elintarviketeollisuuden tarpeisiin, kuten hillojen ja marmeladien valmistamiseen, säilykkeisiin, leipomotuotteisiin ja virvoitusjuomiin. Dansukker-tuotemerkillä valmistetaan vähittäismyyntiin esimerkiksi pala- ja kidesokereita sekä juurikas- että ruokosokerista, vaniljasokeria sekä eri makuisia tomusokereita, raesokeria, kandisokeria ja siirappeja.

Monille teollisuusasiakkaille valmistetaan asiakaskohtaisesti räätälöityjä nestesokereita. Tuotekehitysyhteistyötä tehdään asiakkaan kanssa, ja tarkoitus on tuottaa taloudellista hyötyä lyhentämällä ja yksinkertaistamalla asiakkaan tuotantoprosesseja. Nestesokereita toimitetaan päivittäin auto- ja junakuljetuksina kaikkialle Ruotsiin. Arlövin tehdas tuottaa myös kaiken Nordic Sugarin markkinoiman luomusokerin. Tehtaan  laadunvalvontaosasto analysoi vuosittain lähes 100 000 tuotannosta otettua näytettä ja näin varmistetaan, että  tuotteet vastaavat niin Nordic Sugarin omia kuin asiakkaankin laatuvaatimuksia.

Nordic Sugar Arlöv työllistää noin 150 henkilöä. Suurin osa heistä tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi koneenkäyttäjinä, prosessinhoitajina, sähkö- ja automaatioasentajina tai laboratoriotyöntekijöinä.

Sijainti

Arlövin kylä sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Nordic Sugarin Kööpenhaminan pääkonttorista. Sturupin lentokentälle on noin 40 minuutin ajomatka, ja Kööpenhaminan kansainväliselle lentokentälle ajaa puolessa tunnissa.