Olet tässä:

Nordic Sugar Kedainiai

Contact KedainiaiAB Nordic Sugar Kedainiai
Pramonés g. 6
57500 Kedainiai
LithuaniaPuhelin: +370 3476 7730 Sähköposti: kedainiai@nordicsugar.comReg. No. 161111219

AB Nordic Sugar Kedainiain hallinto toimii Kedainiain tehtaan yhteydessä.

Nordic Sugarin Kedainiain tehdas

Käyntikaudeksi kutsutun tuotantokauden aikana syyskuun puolivälistä joulukuun loppuun Kedainiain tehdas on käynnissä seitsemän päivää viikossa, vuorokauden ympäri. Tänä aikana Nordic Sugar Kedainiai ottaa vastaan ja käsittelee puoli miljoonaa tonnia sokerijuurikkaita, joista valmistetaan korkealaatuisia sokeri- ja rehutuotteita. Noin 400 juurikkaanviljelijää toimittaa päivittäin tehtaalle yhteensä noin 200 autokuormaa juurikkaita. Tehdas käsittelee noin 5900 tonnia juurikkaita päivässä.

Tehtaan tuotanto kaudella 2014/15:

  •  116 000 tonnia sokeria

Juurikaspohjaiset rehut:

  • 29 000 tonnia melassia
  • 14 000 tonnia rakeistettua, melassoimatonta juurikasleikettä
  • 24 000 tonnia puristeleikettä

Kidesokeri myydään vähittäiskauppaan kilon pakkauksissa Dansukker-tuotemerkillä, ja teollisuuden käyttöön viidenkymmenen kilon säkeissä tai irtotavarana. 

Kedainiain tehdas työllistää noin kaksisataa henkilöä. Käyntikauden aikana joukkoon liittyy noin sata kausityöntekijää. Suurin osa henkilökunnasta tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi koneenkäyttäjinä, prosessinvalvojina, sähkö- ja automaatioasentajina tai laboratoriotyöntekijöinä.

Kunnossapito

Käyntikauden ulkopuolella tapahtuvalla laitteistojen ja tilojen kunnossapidolla varmistetaan tuotteiden laatu ja laitoksen toiminnan tehokkuus. Käyntikauden ulkopuolelle sijoittuu myös uusien laitteistojen asennus ja muu parannustyö, samoin kuin henkilökunnan koulutukseen liittyvät toimenpiteet.