Olet tässä:

Nordic Sugar Nyköbing

Contact NykøbingNordic Sugar A/S, Nykøbing
Østerbrogade 2
4800 Nykøbing F
DenmarkPuhelin: +45 5488 3300Sähköposti: nykobing.sugar@nordicsugar.comJesper Jeppesen, Factory Director

Nordic Sugarin tehdas Nyköbingissä

Nyköbingin tehdas on Nordic Sugarin juurikassokeritehtaista ainoa, jolla on mahdollisuus myös raakasokerin jalostukseen ja jolla on oma pakkaamo vähittäiskauppatuotteille.

Käyntikaudeksi kutsutun tuotantokauden aikana syyskuun puolivälistä tammikuuhun Nyköbingin tehdas on käynnissä seitsemän päivää viikossa, vuorokauden ympäri. Tänä aikana Nordic Sugar Nyköbing ottaa vastaan ja käsittelee lähes miljoona tonnia sokerijuurikkaita, joista valmistetaan korkealaatuisia sokeri- ja rehutuotteita. Noin 600 juurikkaanviljelijää toimittaa päivittäin tehtaalle yhteensä noin 500 autokuormaa juurikkaita. Tehdas käsittelee noin 11 800 tonnia juurikkaita päivässä.

Tanska tuotanto kaudella 2014/15:

  • 476 000 tonnia sokeria

Juurikaspohjaisia rehuja:

  • 77 000 tonnia melassia
  • 120 000 tonnia rakeistettua, melassoimatonta juurikasleikettä
  • 132 000 tonnia puristeleikettä 

Noin puolet kidesokerista myydään vähittäiskaupassa Dansukker-tuotemerkillä ja puolet elintarviketeollisuuden käyttöön. Lisäksi Nordic Sugar Nyköbing valmistaa fariinisokeria ja tomusokeria. Laitoksen Görlevin yksikkö tuottaa nestesokeria muuhun kuin elintarvikekäytttöön.

Nyköbingin tehdas työllistää noin kaksisataa henkilöä. Käyntikauden aikana joukkoon liittyy noin kaksikymmentä kausityöntekijää. Suurin osa henkilökunnasta tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi koneenkäyttäjinä, prosessinvalvojina, sähkö- ja automaatioasentajina tai laboratoriotyöntekijöinä. Nordic Sugar Nyköbingillä on kuivaus- ja siilotoimintoja Stegen, Görlevin ja Saksköbingin yksiköissään.

Kunnossapito

Käyntikauden ulkopuolella tapahtuvalla laitteistojen ja tilojen kunnossapidolla varmistetaan tuotteiden laatu ja laitoksen toiminnan tehokkuus. Käyntikauden ulkopuolelle sijoittuu myös uusien laitteistojen asennus ja muu parannustyö, samoin kuin henkilökunnan koulutukseen liittyvät toimenpiteet.

Sijainti:

Nyköbing sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta sijaitsevasta Nordic Sugarin pääkonttorista ja Kastrupin kansainväliseltä lentokentältä.