Olet tässä:

Nordic Sugar Örtofta

Contact ÖrtoftaNordic Sugar AB, Örtofta
241 93 Eslöv
Puhelin: +46 46 5406300Sähköposti: ortofta.sugar@nordicsugar.comOlof Dahlgren, Site Manager

Nordic Sugarin Örtoftan tehdas

Nordic Sugar Örtofta on yksi Euroopan suurimmista ja tehokkaimmista sokerintuotantolaitoksista.

Käyntikaudeksi kutsutun tuotantokauden aikana syyskuun puolivälistä tammikuun puoliväliin Örtoftan tehdas on käynnissä seitsemän päivää viikossa, vuorokauden ympäri. Tänä aikana Nordic Sugar Örtofta ottaa vastaan ja käsittelee noin kaksi miljoonaa tonnia sokerijuurikkaita, joista valmistetaan korkealaatuisia sokeri- ja rehutuotteita. Noin 2000 juurikkaanviljelijää toimittaa päivittäin tehtaalle yhteensä noin 600 autokuormaa juurikkaita. Tehdas käsittelee noin 18 500 tonnia juurikkaita päivässä. 

Nordic Sugar Örtoftan tuotanto kaudella 2014/15:

  •  382 000 tonnia sokeria

Juurikaspohjaisia rehuja:

  • 58 000 tonnia melassia
  • 74 000 tonnia rakeistettua, melassoitua juurikasleikettä
  • 69 000 tonnia puristeleikettä

Noin puolet kiteisestä sokerista myydään vähittäiskaupassa Dansukker-tuotemerkillä ja toinen puoli myydään elintarviketeollisuudelle.

Örtoftan tehdas työllistää noin 150 henkilöä. Käyntikauden aikana joukkoon liittyy noin 60 kausityöntekijää. Suurin osa henkilökunnasta tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi koneenkäyttäjinä, prosessinvalvojina, sähkö- ja automaatioasentajina tai laboratoriotyöntekijöinä.

Kunnossapito

Käyntikauden ulkopuolella tapahtuvalla, tuotantoon käytettävien laitteistojen ja tilojen kunnossapidolla varmistetaan tuotteiden laatu ja laitoksen toiminnan tehokkuus. Käyntikauden ulkopuolelle sijoittuu myös uusien laitteistojen asennus ja muu parannustyö, samoin kuin henkilökunnan koulutukseen liittyvät toimenpiteet.

Sijainti

Örtofta sijaitsee Etelä-Ruotsissa, noin tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminassa sijaitsevasta Nordic Sugarin pääkonttorista. Sturupin lentokentälle on Örtoftasta noin neljänkymmenen minuutin ajomatka ja Kööpenhaminan kansainväliselle lentokentälle ajaa vain 45 minuuttia.