Olet tässä:

Porkkala (Kantvik)

Contact PorkkalaSucros Oy / Suomen Sokeri Oy
Porkkalan sokeripuhdistamo
Sokeritehtaantie 20
02460 Kantvik
FinlandPuhelin: +358 10 431 010Sähköposti: sugarinfo@nordicsugar.comOlli Nissinen, Site Manager

Sucros Oy Reg No. 0762827-1
Suomen Sokeri Reg. No 0987030-1

Nordic Sugarin tuotanto Kantvikissa

Kirkkonummen Kantvikissa sijaitsevan Suomen Sokeri Oy:n  Porkkalan sokeripuhdistamon omistaa Sucros Oy, josta Nordic Sugarin omistuksessa on kahdeksankymmentä prosenttia. Porkkalan tehdas on toinen Nordic Sugarin erikoistuotteita valmistavista tehtaista, ja Suomen ainoa sokeripuhdistamo.

Porkkalan sokeripuhdistamon kapasiteetti on noin 650 tonnia /vrk. Raaka-aineena käytetään  ruokoraakasokeria ja Säkylän tehtaan juurikas- ja teollisuuskidesokeria.

Porkkalan tehtaalla valmistetaan  monenlaisia erikoissokereita, joita elintarviketeollisuus tarvitsee makeisten, juomien, hillojen, säilykkeiden ja leipomotuotteiden valmistamiseen. Valikoima sisältää myös Dansukker- tuotemerkillä vähittäiskaupassa markkinoitavia erikoissokereita, kuten palasokereita, tomu- ja raesokeria, hillosokereita sekä siirappeja.

Monille teollisuusasiakkaille valmistetaan asiakaskohtaisesti räätälöityjä sokeriseoksia. Tuotekehitysyhteistyötä tehdään asiakkaan kanssa, ja  tarkoitus on tuottaa taloudellista hyötyä lyhentämällä ja yksinkertaistamalla asiakkaan  tuotantoprosesseja. Päivittäin toimitetaan asiakkaille sekä kidesokereita bulk-lastauksina että nestesokereita säiliöautoissa . Tehtaan laadunvalvontaosasto tutkii vuosittain lähes 100 000 tuotannosta otettua näytettä,  ja näin varmistetaan, että tuotteet vastaavat niin Nordic Sugarin omia kuin asiakkaankin laatuvaatimuksia.

Porkkalan tehdas  työllistää noin 140 henkilöä. Suurin osa heistä tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi, prosessinhoitajina, pakkaajina, varasto-  ja  voimalaitostyöntekijöinä,  sähkö- ja elektroniikka-asentajina tai laboratoriotyöntekijöinä. Noin 40 henkilöä työskentelee hallinnon, myynnin ja markkinoinnin parissa.

Sijainti

Porkkalan tehdas  sijaitsee noin kolmekymmentä kilometriä Helsingistä länteen päin, noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä  Kirkkonummen keskustasta, minne on hyvät tie- ja junayhteydet. 

Tehtaalla on oma syväsatama ja se sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä. Helsinki-Vantaan lentoasemalle ajaa  noin 45 minuutissa.