Olet tässä:

Sucros Säkylä

Contact SäkyläSucros Oy
Säkylän tehdas
PL 210
27801 Säkylä
FinlandPuhelin: +358 10 431 060Sähköposti: sugarinfo@nordicsugar.comVeli-Pekka Salonen, Site Manager

Sucros Oy:n Säkylän tehdas

Sucros Oy:n Säkylän tehdas vastaa juurikassokerin tuotannosta Suomessa.

Käyntikaudeksi kutsutun tuotantokauden aikana, syyskuun lopusta joulukuun puoliväliin, Säkylän tehdas on käynnissä seitsemän päivää viikossa, vuorokauden ympäri. Tänä aikana Nordic Sugar Säkylä ottaa vastaan ja käsittelee 600 000 tonnia sokerijuurikkaita, joista valmistetaan korkealaatuisia sokeri- ja rehutuotteita. Noin 900 juurikkaanviljelijän pelloilta  toimitetaan päivittäin tehtaalle yhteensä noin 250 auto- tai junakuormaa juurikkaita. Tehdas käsittelee noin 7500 tonnia juurikkaita päivässä.

Kidesokeri myydään bulkkina tai suursäkeissä elintarviketeollisuuden käyttöön joko suoraan tehtaalta tai Porkkalan sokeripuhdistamon kautta.

Säkylän tehdas työllistää noin 80 henkilöä ja käyntikauden aikana lisäksi noin  40 kausityöntekijää. Suurin osa henkilökunnasta tekee työtä tuotantoprosessissa, esimerkiksi laitosmiehinä, prosessinhoitajina, voimalaitoskäyttäjinä, sähkö- ja automaatioasentajina tai laboratoriotyöntekijöinä. 12 henkilöä työskentelee hallinnollisissa tehtävissä ja maatalousosastolla.

Kunnossapito

Käyntikauden ulkopuolella tapahtuvalla tuotantolaitteistojen ja -tilojen kunnossapidolla varmistetaan toiminnan tehokkuus ja tuotteiden laatu käynnin aikana. Myös investointi- ja  muut parannustyöt ajoittuvat käyntikauden ulkopuolelle. Silloin käytetään myös aikaa henkilökunnan koulutukseen.

Sijainti

Säkylä sijaitsee Pyhäjärven rannalla, noin 75 km Turusta pohjoiseen. Säkylästä on hyvät maantieyhteydet muualle Suomeen. Juurikkaan korjuuaikana otetaan käyttöön myös rautatieyhteys tehtaalle.