Olet tässä:

Suomen Sokeri ja Sucros

Suomen Sokeri Oy ja Sucros Oy

Suomalaisen sokeriteollisuuden muodostavat Suomen Sokeri Oy ja Sucros Oy. Yritykset omistaa saksalainen Nordzucker Group (80 %) ja suomalainen Apetit Oyj (20 %). Suomen Sokeri Oy valmistaa, myy ja markkinoi sokerituotteita elintarviketeollisuudelle ja vähittäiskaupalle. 1918 perustetun yhtiön palveluksessa on noin 160 henkilöä.  Sucros vastaa sokerijuurikkaan viljelyttämisestä ja prosessoinnista Säkylän juurikassokeritehtaalla. Sucroksen palveluksessa on noin 85 henkilöä.

Kotimaista sokeria

Suuri osa Suomessa myytävistä sokeri- ja siirappituotteista valmistetaan Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan sokeripuhdistamossa Kirkkonummella. Tuotteiden tärkein raaka-aine on kotimainen juurikassokeri, joka tuotetaan Sucros Oy:n Säkylän tehtaalla. Tarvittaessa raaka-aineena käytetään myös raakasokeria, jota tuodaan maahan ja puhdistetaan Porkkalan sokeripuhdistamossa.

Nordic Sugar A/S ja Nordzucker AG

Nordic Sugar on osa saksalaista Nordzucker-konsernia. Nordic Sugar on valmistanut sokerituotteita Pohjois-Euroopan markkinoille jo yli sadan vuoden ajan. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Ruotsi, Tanska, Suomi, Norja ja Baltian maat, suurimpina asiakkaina elintarviketeollisuus ja vähittäiskauppa. Monet tuotteistamme valmistetaan läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Nordzuckerin kuluttajatuotteet markkinoidaan ja myydään Pohjoismaissa Dansukker-tuotemerkillä ja Keski-Euroopassa SweetFamily-tuotemerkillä.

Nordzuckerin juurikassokeritehtaat Suomessa (Sucros Oy), Ruotsissa, Tanskassa,  Liettuassa tuottavat vuosittain noin 2,5 miljoona tonnia sokeria. Tuotantomme perustuu luonnon raaka-aineisiin, ensisijaisesti paikallisesti viljeltävään sokerijuurikkaaseen, josta valmistamme myös energiapitoisia rehutuotteita.

Haluamme olla houkutteleva työpaikka, vahva liikekumppani sekä vastuullinen toimija paikallisessa yhteisössä.

Nordzuckerilla työskentelee noin 3 200 henkilöä, joista 1 500 on Pohjoismaissa.