Olet tässä:

Lisääkö sokerin syöminen veren sokeripitoisuuden heittelyä?

Verensokerin vaihtelu aterian jälkeen on luonnollista. Terve elimistö säätelee itse verensokerin tasoa aterioiden välillä.

Glykemiaindeksi (Gl) kuvaa ruoan vaikutusta veren sokeriarvoihin. Tärkkelys on hiilihydraatti, joka pilkkoutuu glukoosiksi ja imeytyy verenkiertoon nopeasti ja nostaa veren sokeriarvoja jyrkemmin kuin esimerkiksi sokeri. Sen sijaan alhaisen glykemiaindeksin elintarvikkeista hiilihydraatit imeytyvät hitaammin ja tasaisemmin, mikä estää verensokeriarvojen nopeita nousuja ja laskuja sekä todennäköisesti antaa paremmin kylläisyyden tunnetta.

Sokerin glykemiaindeksi on keskitasoa. Sokeria sisältävän elintarvikkeen glykemiaindeksiin vaikuttavat sokerin määrä ja ennen kaikkea muut valmistusaineet. Myös sokeria sisältävän ruoan rakenteella ja valmistusmenetelmällä on havaittu olevan vaikutus sokerin glykeemiseen vasteeseen. Annoskoon merkitystäkään ei voi vähätellä.

A SUSTAINABLE BUSINESS