Olet tässä:

Sokeri - makeutta luonnosta

Sokeri on aito ja alkuperäinen luonnontuote: kaikki kasvit sisältävät sokeria. Sokeri syntyy kasvien vihreissä osissa yhteyttämisilmiön seurauksena. Tarvitaan vain vettä, hiilidioksidia, ja – auringon energiaa. Aurinko on kaiken alku, ja on aivan totta, että nauttimamme sokeri on talteen otettua, luonnon meille tarjoamaa auringon energiaa.

On kuitenkin vain kaksi kasvia, jotka sisältävät niin paljon sokeria, että sitä kannattaa erottaa kasvista teollisesti: sokerijuurikas ja sokeriruoko.

Nordic Sugarin tuottama sokeri saadaan suurimmaksi osaksi sokerijuurikkaista. Sokerijuurikas on juures, jolla on rehevät, vihreät lehdet. Pellolla kasvaessaan se imee maaperästä vettä ja tärkeitä ravinteita. Yhteyttämisessä syntyvä sokeri kulkeutuu kasvin juureen, itse juurikkaaseen. Sokerijuurikkaassa ja sokeriruo’ossa on samaa sokeria, sakkaroosia, ja sokerijuurikkaassa sitä on 17-19 prosenttia juurikkaan painosta. Juurikas sisältää monien muiden aineiden ohella myös mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja, ja loput, noin 75 prosenttia, on vettä.

Tiesitkö, että...

Yhdestä sokerijuurikkaasta saadaan 30 sokeripalaa.

Sokerikide on väritön, kuten lumihiutale, mutta valon heijastuminen kiteen pinnasta saa sokerin näyttämään valkoiselta. 

Ruokosokerin sisältämät luonnolliset makuaineet ja melassi antavat sille sen tumman värin ja aromikkaan maun.

Valikoimaamme kuuluu yli 250 erilaista sokerituotetta.

Nordzuckerin tehtailla käsitellään vuosittain noin 18 miljoonaa tonnia sokerijuurikkaita.

 

Sokerinkulutus Pohjoismaissa on pysynyt melko vakiona viimeiset 50 vuotta.